Get United

2019.feb.11.
Írta: Get United Szólj hozzá!

Liberalizmus és a vöröseltolódás

A 2019-es év első kormányinfóját sokak meglepetésére nem más, mint maga a miniszterelnök, Orbán Viktor tartotta! Akinek volt szerencséje online vagy személyesen követni az eseményt annak a sok mellébeszélés, csúsztatás és önfényezés közepette valami biztosan megütötte a fülét. Volt ugyanis egy megállapítása a kormányfőnek, amivel nehéz lenne vitatkozni. Nevezetesen az, hogy a liberalizmus mást jelent Magyarországon mint Európa többi részén - jelentette ki, mint egy magyarázkodásként - az ország első embere a közbeszédben eluralkodott téves értelmezés védelmében

Mi magyarok valóban nem értjük jól mit takar az a fogalom, hogy : liberalizmus. Még akkor sem értettük amikor a rendszerváltás idején újfent szembe jött velünk. A Wikipédia szerint : "A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt."

Annak idején a szocialista Magyarországon mind a szabadságra vágytunk. Viszont úgy néz ki, hogy az áhított szabadság alatt mind mást és mást értettük. Így történhetett meg az, hogy egy alapvetően jobboldali ideológia a mai Magyarországon a baloldallal mesterségesen összemosódott. Nem lehet persze azt állítani, hogy aki baloldalinak vallja magát az nem érezhet magáénak bizonyos liberális értékeket, mert példának okáért ott van a szociálliberalizmus mint politikai ideológia. De a nyugati liberális demokráciákban aki a liberálisokra szavaz az bizony jobboldalra szavaz. Hiszen a tradicionális európai liberális pártok jobboldaliak.

Így volt ez a rendszerváltás körüli időszakban is amikor az Fidesz még a jobboldali liberális demokráciában hitt karöltve az SZDSZ-el. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál hogy két Fidesz–SZDSZ és egy Fidesz–KDNP–SZDSZ közös jelölt is volt a '90-es választáson.

A fordulat akkor kezdődött a fejekben, amikor a '94-es választások után - a liberális tábort is megosztva - az SZDSZ koalícióra lépett az egyedül is parlamenti többséget szerzett MSZP-vel. Evvel egyidőben a Fidesz a konzervatív oldal felé való eltolódásával még távolabb került a jobb- és baloldal egymástól. Azokban az években vette be magát a közbeszédbe a "balliberális" mint fogalom.

E két politikai pólus távolodása egyre inkább felerősödni látszik az utóbbi években annak következtében, hogy a nemzeti jobboldali politika hangsúlyosabban van jelen Magyarországon. Bár ez a távolodás inkább csak a propaganda által szított és önös érdekek kicsinyes és népszerűséghajhászásának eszköze. Így lesz minden jelenleg ellenzékiből ballibsi és/vagy komcsi. Egy csillagászati hasonlattal élve olyan ez mint egy politikai vöröseltolódás.

Úgy, ahogy egy tőlünk távolodó galaxis fényeit is egyre vörösebbek és vörösebbnek látjuk, látja a nemzeti jobboldal egyre vörösebbnek a tőle baloldalra álló pártokat és szimpatizánsait. Függetlenül attól, hogy valójában politikai paletta mely részén állnak. És ebben a valóságtól sebesen távolodó galaxisban találhatjuk a Fidesz-KDMP-t, a Mi hazánk mozgalmat és e pártok lelkes támogatóit és szimpatizánsait.

- Füszthy -

Fotó: magyarhang.org

A migránsok már a spájzban vannak

Bizonyára sokan emlékeznek még arra, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy - "Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek."

Ahogy az index.hu megírta: "több független forrás is megerősítette, hogy a magyar állam eddig mintegy 300 menekültet fogadott be a legsúlyosabb politikai és gazdasági káoszba süllyedt Venezuelából."

És amikor azt mondják, hogy nem lehet minden rossz amit a Fidesz-kormány tesz, akkor van némi igazsága az ezt hangoztatóknak!

Valójában e humanitárius cselekedet megsüvegelendő, annál is inkább, mivel nem ez az első eset, hogy embertelen körülmények elől menekülőnek ad oltalmat Magyarország. Hiszen korábban is volt erre példa - és nem a letelepedési kötvényeseket kell ezalatt érteni! 2018. 05. 25-én írta meg a 24.hu a HírTV értesülésére hivatkozva, hogy a Marczibányi téren bújtatja a befogadott afgán és pakisztáni menekülteket!

A különös az, hogy ezt akkori is és most is teljes titokban teszi a magyar kormány. Nem mintha ezt szégyelni kellene. Abban viszont senkinek ne legyen semmi kétsége, hogy okkal tesz így! Mivel a teljes kormánypropaganda a menekültáradat megállításáról és a migránspárti balliberális EU és hazaáruló ellenzék legyőzésén alapszik!

 

Abban az esetben, ha a kormány nyíltan vállalja a valódi migrációs politikáját, mégkérdőjelezi saját legitimitását. A választói egy jelentős részének minden bizonnyal megremegne a bizalma a kormányban. Míg egy másik nem elhanyagolható szavazó réteg elpártolna Orbán Viktortól! Ez pedig megengedhetetlen lenne a Fidesz-KDMP számára!

 

Erről egy másik híres idevágó Rodolfo szlogen jut az ember eszébe, miszerint "Figyeljék a kezemet, mert csalok!”

 

-Füszthy-

 Fotó: Index.hu

süti beállítások módosítása